Budućnost se skoro vratila sa -25, ali ipak poražena u Las Palmasu
Budućnost je u okviru 12. kola Eurolige upisala deveti poraz

Podgoričani bez bodova

Budućnost se skoro vratila sa -25, ali ipak poražena u Las Palmasu

E. Škorić

Budućnost se umalo vratila u Las Palmasu, ali na kraju je ipak doživjela poraz (95:85) u 12. kolu Eurolige.

Podgoričani su se dobro držali prvi period igre, ali je u finišu prve četvrtine Gran Canaria stigla do plus šest (26:20), da bi onda krenulo potapanje gostiju.

Imala je i plus 25 domaća ekipa, a na poluvremenu je rezultat glasio 56:34. Ni u trećoj dionici Budućnost se nije proslavila, pa je bilo tih maksimalnih +25 za Gran Canariju na ulazu u zadnju dionicu (82:57).

Tim Aleksandra Džidića uspijeva da dođe na minus šest (91:85), no Gran Canaria novom serijom otklanja sve dileme oko pobjednika.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Marcus Eriksson je ubacio 15 poena u pobjedi Gran Canarije, dok je 13 ubacio Ondrej Balvin, a po 12 Xavier Rabaseda i Nikola Radičević.

Edwin Jackson je na drugoj strani ubacio 15, Alen Omić 12, a bh. playmaker Nemanja Gordić 10 uz šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi