Budućnost slavila u Bresciji
Sjajno drugo poluvrijeme donijelo je pobjedu Podgoričanima

Odgođena utakmica 6. kola pripala timu iz Podgorice

Budućnost slavila u Bresciji

U odgođenoj utakmici 6. kola Eurocupa odigranoj danas Budućnost je slavila u Italiji protiv Brescie rezultatom 75:66. 

Nije dobro krenulo za Podgoričane u ovoj utakmici.

Prvo poluvrijeme je i rezultatski i igrom pripalo Bresciji kod koje je funkcioniralo gotovo sve, posebno obrana koja je goste svela na mizerni 31 koš u prvom poluvremenu. No 3/4 donijela je poptuno drukčiju sliku na terenu. Budućnost je bila ta koja je zaigrala fantastičnu obranu, a iz nje je proisteklo nekoliko laganih koševa koji su podgorički tim ne samo vratili u utakmicu, nego doveli i u prednost od 6 razlike uoči posljednje četvrtine. Nije Budućnost ni u nastavku imala namjeru popustiti, te su od skoro izgubljene situacije napravili jako vrijednu pobjedu koja će možda biti ključna u borbi za Top 16. 

Ejim je predvodio Budućnost s 18 koševa, a sjajne partije odigrali su i Cobbs sa 16, te Ivanović s 15 poena. Crawford je s 15 bio jedini dvoznamenkasti kod Brescije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi