Budućnost zakazala polufinale sa Partizanom

Nova pobjeda

Budućnost zakazala polufinale sa Partizanom

E. Dindić

U drugom susretu play offa ABA lige FMP je na svom terenu dočekao Budućnost iz Podgorice. Na kraju gosti slave pobjedu rezultatom 79:74. 

Prvi period završio je 25:25. U drugom bolja igra domaćeg sastava koji ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 21:15. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 46:40 u korist FMP-a.

Nastavak susreta donosi bolju igru Budućnosti koja treći period rješava u svoju korist rezultatom 19:10, te nakon 30 minuta ima prednost od 59:56.

Posljednji period rutinskom igrom gosti iz Podgorice zadržavaju stečenu prednost te na kraju slave pobjedu rezultatom 79:74.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Justin Cobs sa 16 i Vladimir Micov sa 12 poena. U redovima FMP-a Danilo Tasić postigao je 17 dok je Marko Radonjić dodao 14.

Bh. reprezentativac Edin Atić na ovom susretu postigao je sedam poena

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi