Crvena Zvezda odnijela bodove iz Podgorice
FOTO: Budućnost Voli /ABA liga

Crvena Zvezda odnijela bodove iz Podgorice

E. Dindić

U okviru 15. kola ABA lige svoj susret u Podgorici odigrali su Budućnost i Crvena Zvezda. Na kraju gosti iz Beograda odnose pobjedu rezultatom 80:76. 

Nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 19:12. I drugi period bolja igra Crvene Zvezde koja ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 27:24. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 46:36 u korist Crvene Zvezde.

Treći period mnogo bolja igra Budućnosti koja ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 23:13, te nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 59:59.

U četvrtom periodu ipak mnogo bolja igra Crvene Zvezde koja na kraju uspijeva da izbori pobjedu rezultatom 80:76.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Nikola Kalinić sa 18 poena, odnosno Nathan Wolters sa 14. Bolji od ostalih kod Budućnosti bili su Dennis Seeley sa 18, dok je Marko Jagodić Kuridža dodao 11.

Top Komentari

Karlosicroberto
Bmk
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi