Andorra kobna za Budućnost

Tim iz Pogodrice završio sezonu u Europi

Andorra kobna za Budućnost

E. Dindić

U okviru 1/8 finala EuroCupa Andorra je na svom terenu dočekala Budućnost iz Podgorice. Na kraju slavili su domaći sa 74:64. 

Nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 26:23 u korist tima iz Podgorice. I u drugom periodu zanimljiva košarka, gdje Budućnost i ovaj period dobiva sa 13:12. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 39:35 u korist Budućnosti.

U trećem periodu domaći tim se budi te ovaj period dobiva sa 23:12, te nakon 30 minuta igre rezultat glasi 58:51.

Andorra do kraja ovog susreta održava stečenu prednost te na kraju slavi sa 74:64.

Potražite više informacija na temu Eurocup:


Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Clevin Hannah sa 21 poenom dok je Codi Miller-MCinttyre dodao 12. Sastav Budućnosti predvodio je odlični Dennis Seeley sa 25 poena, dok su Marko Jagodić-Kuridža i Petar Popović dodali po 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti