Scottie Pippen je priznao: Uživao sam u sezonama bez Michaela Jordana
Foto - EPA

Legendarni košarkaš iskren

Scottie Pippen je priznao: Uživao sam u sezonama bez Michaela Jordana

M. Šljivak

Scottie Pippen je imao tu nesreću da uvijek bude broj dva u šampionskim godinama Chicago Bullsa.

Iako je važio za jednog od najboljih košarkaša lige, Michael Jordan je bi vođa ekipe koja je stigla do šest titula prvaka, pa Pippenu nikada nije pripala slava kakvu je zasluživao.

Scottie je 1993. godine dobio šansu da bude vođa ekipe. Jordan je otišao u penziju, a Pippen je imao ekipu u kojoj je bio vođa i priznaje da mu je to bio omiljeni period i trenuci u kojima je uživao najviše.

"U tim trenucima sam najviše uživao u NBA karijeri. Da me ne shvatite pogrešno, uživao sam igrati s Michaelom, ali to mi je bila šansa da predvodim ekipu i da shvatim gdje kotiram između ostalih superzvijezda u ligi", rekao je Pippen.

Sjajni košarkaš je odveo Bullse do omjera 55-27 u prvoj sezoni bez Michaela. Ubacivao je 22 poena po meču, ali su Bullsi u doigravanju ispali od New York Knicksa.

Michael se vratio u završnici sezone 1995. godine, ali nespremnost je koštala Bullse ispadanja u doigravanju. Ipak, naredne tri godine vodio je tim do još tri naslova, a Pippen je morao prihvatiti ulogu broja dva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi