Galata savladala Cagdas - Alibegović igrač utakmice, Halilović dvocifren

Prvenstvo Turske

Galata savladala Cagdas - Alibegović igrač utakmice, Halilović dvocifren

Haris Zilić

U 25. kolu turskog košarkaškog prvenstva uzbudljiv duel odigrali su Cagdas Bodrum Spor i Galatasaray na kraju su slavili gosti iz Istanbula rezultatom 81:77.

Domaćinima gori pod nogama u borbi su za opstanak u društvu najboljih, ali i Galatasaray je u borbi za play-off, tako da smo gledali pravu borbu na parketu.

Gosti bolje otvaraju meč i prvu četvrtinu su dobili 22:19, ali domaćini uzvraćaju u drugoj sa 21:19, tako da je na poluvremenu rezultat glasio 42:41 u korist Galatasaraya.

Tim iz Istanbula je odigrao fenomenalno treći period dobili su sa 25:16 i tako otišli na dvocifrenu prednost i činilo se da je meč gotov.

Međutim, Cagdas se vraćao u meč na krilima naše Amara Alibegovića. Posljednju četvrtinu su dobili sa 21:15, ali do preorketa nisu mogli i na kraju konačnih i pomenutih 81:77 za Galatasaray.

Oglasi

Ovo je bio i duela dvojice bh. reprezentativaca, Amara Alibegovića u redovima Cagdasa i Miralema Halilovića u redovima Galatasaraya i pružili su sjajne partije.

Alibegović je bioigrač utakmice sa 22 poena i šest skokova za 32 minute provedene na parketu, ali nažalost njegov tim nije stigao do trijumfa.

Kod domaćeg tima Duverioglu je bio zapažen sa 15 poena i sedam skokova, 11 poena i devet asistencija je dodao Warren.

Miralem Halilović je u dresu Galatasaraya na parketu proveo 14 minuta i imao odličan učinak za to vrijeme od 11 poena i pet skokova.

U redovima Galate Kabaca je ubacio 19 poena i dodao šest skokova, a 19 poena šest skokova i sedam asistencija imao je Prepelič.

Oglasi

Nakon 25. odigranih kola Galatasaray je petoplasirani s omjerom 13-12, ali bit će velike borbe do kraja za plasman u play-off jer je šest ekipa u jednu pobjedu razlike među njima i Galatasaray.

Cagdas je u opasnoj zoni s omjerom 7-18, zaostaju jednu pobjedu za sigurnom zonom i u narednih pet kola ima samo pobjede dolaze u obzir.

U narednom 26. kolu Galatasaray dočekuje Pinas Krasiyaku koja je četvrtoplasirana na tabeli, dok će Cagdas u goste fenjerašu Samsunsporu koji ima omjer 3-22 i već je drugoligaš, tako da Alibegović i društvi u toj utakmici ne smiju pomisliti ni na šta drugo osim na trijumf.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Tursko košarkaško prvenstvo, 25. kolo:

Cagdas Bodrum Spor - Galatsaray 77:81 (19:22, 21:19, 16:25, 21:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi