Capela želi sa  reprezentacijom na Europsko prvenstvo nakon 60 godina
Sjajni NBA košarkaš vraća se u nacionalni tim

Zvijezda Rocketsa želi na Europsko prvenstvo

Capela želi sa reprezentacijom na Europsko prvenstvo nakon 60 godina

E. Dindić

Veliko pojačanje za reprezentaciju Švicarske pred važne kvalifikacije za Eurobasket.

Košarkaš Houston Rocketsa Clint Capela nakon dužeg odsustva ponovo se vraća u nacionalni tim Švicarske.

On će zaigrati za Švicarsku na pretkvalifikacijom turniru za Eurobasket koji se održava iduće godine 2021. godine protiv reprezentacije Portugala i Islanda.

Švicarci imaju želju da nakon više od 60 godina učestvuju na Europskom prvenstvu u košarci, a svakako dolazak Capele daje velike šanse da se to i ostvari.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

"Sretan sam što sam se vratio u nacionalni tim, u zemlju koja mi je bliska srcu. Košarka u Švicarskoj je napravila veliki napredak, i moram da priznam da me povratak u reprezentaciju ispunjava. Zahvaljujem se predsjedniku i savezu na povjerenju", rekao je Capela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi