Cavsi konačno riješili problem glavnog trenera
(Foto: EPA) Ukoliko Clevaland odluči potražiti novog trenera za sezonu 2019/2020 Drewu će biti isplaćena odšteta.

Drew ostaje na kormilu ekipe barem do kraja ove sezone

Cavsi konačno riješili problem glavnog trenera

LeBron James je minulog ljeta odlučio napustiti Cleveland Cavalierse i potražiti novi izazov u Los Angelesu.

James je obukao dres Lakersa, a od tada Cavsi nisu isti. Postalo je jasno koliko je LeBron značio ekipi iz Clevelanda, koja je sa njim bila stalni učestnik NBA finala.

Teško da će u skorije vrijeme Cavsi vidjeti play-off, a užasan start sezone 2018/2019 koštao je posla trenera Tyronna Luea.

Krajem prošlog mjeseca Lueu je uručen otkaz nakon 0-6 na početku nove sezone, a ekipu je, tada se mislilo privremeno, preuzeo Larry Drew.

Ubrzo je došlo do problema u pregovorima sa Drewom, koji je bio pomoćni trener, oko preuzimanja kormila.

Drew je imao svoje zahtjeve, ali čini se da je sada konačno postignut dogovor između njega i čelnika franšize, a ugledni američki novinar Adrian Wojnarowski saopštava da će će on biti glavni trener Cavsa do kraja sezone.

Također, dogovoren je i potencijalno produženje ugovora za narednu sezonu, ukoliko ga Cavsi budu željeli zadržati. Ukoliko Clevaland odluči potražiti novog trenera za sezonu 2019/2020 Drewu će biti isplaćena odšteta.

Inače, Larry Drew je kao igrač branio boje Pistonsa, Kingsa, Clippersa, Lakersa i italijanskog Scavolinija, dok je kao pomoćni trener radio u Lakersima, Pistonsima, Netsima, Wizardsima i Hawksima. Jedno vrijeme je bio glavni trener Bucksa, a u Clevelandu je od 2014. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi