Raspad sistema u Clevelandu: Povrijedio se Kevin Love

Ekipa iz Ohia u sve većim problemima

Raspad sistema u Clevelandu: Povrijedio se Kevin Love

S. Grebović

Pored odlaska LeBrona Jamesa iz Clevelanda i skora od 0-6 na startu sezone, pojavio se novi problem za prošlogodišnjeg finalistu NBA lige i to zbog povrede Kevina Lovea.  

Prema saznanjima američkog ESPN-a, Kevin Love bi van parketa mogao biti odsutan mjesec dana i to zbog povrede palca lijeve noge.

Doktorsko osoblje ove ekipe pokušava da nađe rješenje kako bi Love što prije bio u rosteru ekipe, ali zbog intezivnog bola u prstu menadžment Cavse neće previše insistirati na njegovom igranju.

Kevin Love na startu nove sezone kao i sami Cavsi igra ispod svakog nivoa, a tome svjedoči i činjenica da je na prva četiri meča u sezoni bilježio 19 poena i 13,5 skokova uz mizernih 32% šuta iz igre, što je za njegove standarde izuzetno malo.

Cavsi su u nedelju večer otpustili trenera Tyronna Luea, a Loveova povreda znači samo nastavak agonije za ovu ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi