Cavsi za prolazak u finale Istoka posramili Bullse

LeBron u finalu

Cavsi za prolazak u finale Istoka posramili Bullse

Košarkaši Cleveland Cavaliersa prvi su finalisti play-offa Istočne konferencije nakon što su rezultatom 94:73 osigurali sebi četvrtu pobjedu u seriji protiv Chicago Bullsa. 

Za razliku od pete utakmice u kojoj je bio prvi strijelac smog tim a LeBron James protekle noći nine briljirao. Prva zvijezda Cavsa ubacila je svega 15 poena, ali je uspio podijeliti 11 asistencija za svoje saigrače, a samo jedan skok nedostajao mu je za “triple-double” učinak. Najefikasniji igrač gostiju Dellavedova s 19 ubačaja, dok je Irving postigao svega šest poena.

Nosioce igre Cavsa protekle noći mučio je šut. LeBron je pogodio svega sedam od 23 šuta, dok je Shumpert pogodio 5 od 14.

Ipak, i to je bilo dovoljno protiv očajnih Bikova. Butler s 20 i Rose s 14 postignutih poena su jedine pozitivne stvari koje se mogu izdvojiti iz sinoćnje utakmice, makar kada je riječ o domaćem sastavu koji je sebi dozvolio da bude posramljen na svom parketu. Ni njihovi procenti šuta nisu bili očaravajući…čak šta više bili su slabi. 

Nakon šest odigranih utakmica može se reći da u konferencijsko finale zasluženo ide bolja ekipa.

NBA play-off, polufinale Istočne konferencije:
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 73:94 (2:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.