Cedevita-Oimpija srušila Cibonu pri povratku u Zagreb
Odlična košarka viđena je u dvorani "Dražen Petrović" u Zagrebu (foto: aba-liga.com)

Dojučerašnji gradski derbi

Cedevita-Oimpija srušila Cibonu pri povratku u Zagreb

Nedjeljna podnevna utakmica u 13. kolu ABA lige pripala je Cedevita - Olimpiji koja je u svom povratku u Zagreb danas pobijedila košarkaše hrvatskog prvaka Cibone rezultatom 84:82.

U odličnoj utakmici u isto tako odlično popunjenom domu "Dražen Petrović" viđena je borbena utakmica u kojoj je već po običaju u susretima ova dva tima u ABA ligi odluka padala u posljednjim momentima utakmice.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i kontrolirali igru i rezultat te su taj dio igre dobili s autoritativnih 26:17. No u finišu drugog perioda Cibona je zaigrala agresivnije što joj je u tim momentima za kratko vrijeme donijelo rezultatski priključak pa je dojučerašnji gradski rival Vukova s Tuškanca otišao na veliki odmor sa samo pola koša prednosti.

Velika se borba rasplamsala u nastavku. Bolje u tim momentima igra Cibona koja je uspjela povesti i s 8 poena prednosti, no iskusniji i igrački kvalitetniji tim Slavena Rimca uporno je dostizao prednost domaćina i hvatao priključak. Utakmica je ušla u dramatičnu završnicu u kojoj se kao junak isprofilirao Jaka Blažič. Pri vodstvu Cibone 82:81 na 7 sekundi do kraja Slovenac je fauliran na šutu za tri poena a slobodna bacanja je realizirao hladnokrvno i doveo svoj tim u, ispostavit će se, vodstvo od konačnih 84:82. Mladi Roko Badžim je pokušao Ciboni donijeti pobjedu ali njegov šut za tricu bio je neprecizan. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Boatright sa 17 poena bio je najefikasniji kod pobjednika, Blažič je dodao 14, a Hopkins 13 koševa. Cibonu je predvodio Gibson s 20 poena dok je 12 dodao Novačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi