Crvena Zvezda i Partizan u finalu ABA lige
FOTO: ABA liga / Dragana Stjepanović

Nova pobjeda tima iz Beograda

Crvena Zvezda i Partizan u finalu ABA lige

E. Dindić

Zanimljiva košarka viđena je u majstorici između Crvene Zvezde i Cedevita Olimpije. Na  kraju pobjedu je slavio domaći sastav sa 88:78. 

Furiozno su krenuli domaći košarkaši pa su nakon prvih 10 minuta igre imali 24:13. Gosti iz Ljubljane bolje igraju u drugom periodu te dobivaju ovaj period igre sa 24:18. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 42:37 u korist Crvene Zvezde.

Ponovo se u trećem periodu bude domaći košarkaši te ovaj period dobijaju sa 25:17. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 67:54 u korist domaćina.

Posljednji period donosi pravu borbu gosti žele svim silama da stignu rezultat, dok domaćini uspješno odolijevaju. Na kraju Crvena Zvezda upisuje pobjedu rezultatom 88:78.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U pobjedničkom sastavu najefikasniji bili su Nikola Kalinić sa 15, Nikola Ivanović sa 11 i Ognjen Dobrić i Ognjen Kuzmić koji su postigli po 10 poena na ovom susretu.

Cedevitu Olimpiju u ovom susretu predvodio je Yogi Ferrell sa 25 i Zoran Dragić sa 21 postignutim poenom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi