Cedevita Olimpija nakon produžetka savladala FMP

ABA Superkup

Cedevita Olimpija nakon produžetka savladala FMP

M. Šljivak

Cedevita Olimpija plasirala se u polufinale ABA Superkupa koji se igra u Zagrebu nakon što su večeras nakon produžetka savladali FMP rezultatom 101:92.

Tim iz Ljubljane je imao prednost većim dijelom meča. Međutim, veliki padovi u igri su odveli meč u produžetak, gdje je ipak Cedevita Olimpija uspjela da slavi pobjedu.

Odlično je slovenački tim počeo meč. Poveli su sa 6:0, imali su čak i 13 poena prednosti sredinom prve dionice, ali se FMP uspio vratiti i nakon deset minuta igre bilo je samo minus šest, 26:20.

Beogradski sastav je imao veliki povratak u drugoj dionici. Uspjeli su napraviti seriju od 11:0 i došli na plus pet (32:37), ali je završni dio prvog poluvremena bolje odigrala Cedevita Olimpija i na odmor je otišla vodstvom 45:43.

Imao je tim Slavena Rimca i po deset poena prednosti tokom treće dionice, ali jednostavno nisu uspijevali da slome FMP koji je i nakon 30 minuta igre bio veoma blizu (72:68).

Identična situacija viđena je i u posljednjem periodu. Uzalud je Cedevita Olimpiji bilo i plus devet u samom finišu, jer ih je FMP uspio stići i odvesti meč u produžetak (88:88).

U dodatnih pet minuta slovenački sastav je ipak bio bolji. Ovaj dio igre su dobili sa 13:4 i pobjeda je pripala njima.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Cedevita Olimpiju je do pobjede vodio Jaka Blažić sa 21 poenom, Miller-McIntyre je dodao 18, Simonović 17 i Boatright 15 poena. Andrija Stipanović upisao je 11 poena i sedam skokova.

Sa druge strane Jeremić je ubacio 17, a Đorđević 15 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi