Cedevita Olimpija pravi moćan tim: Stigla dva velika pojačanja
Blažič je posljednju sezonu proveo u Barceloni

Dva Slovenca stižu u novoformirani klub

Cedevita Olimpija pravi moćan tim: Stigla dva velika pojačanja

S. Pašalić

Cedevita Olimpija je dogovorila dva nova pojačanja.

Novi klub koji je nastao ujedinjenjem hrvatskog i slovenskog kluba ima ozbiljne namjere za narednu sezonu, a novi igrač koji stiže u ovaj klub je Saša Zagorac.

Ovaj iskusni 35-godišnji krilni centar je započeo karijeru upravo u Olimpiji za koju je igrao i 2015. godine. U međuvremenu je promijenio nekoliko klubova, a posljednju sezonu je proveo u poljskom Trefl Sopotu. Radi se o odličnom šuteru.

Cedevita Olimpija je također dogovorila i dolazak Jake Blažiča. 29-godišnji bek šuter je prošle sezone igrao za Barcelonu, a u Euroligi je odigrao 25 utakmica i imao prosjek od 13.7 poena po utakmici.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

On je u karijeri još igrao i za Triglav, Slovan, Crvenu zvezdu, Saski Baskoniju i Olimpiju, a za slovenski klub je igrao u periodu od 2011. do 2013. godine.

Oba igrača su bila dio reprezentacije Slovenije koja je prije dvije godine stigla do naslova evropskog prvaka.

Top Komentari

MSOZ101
Ko god dovede 2 pojacanja stvara mocan tim. Istroseni centar i Jaka Blazic koji u Barci nije igrao 20 minuta od Nove godine. CZ, Mornar, Partizan i Primorska u F4 dakle bice negdje 5-6.
2 1
125678
Sta je ovdje mocno NOVINARU??
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi