Cedevita pobijedila Budućnost i ostala u igri za finale
Treći meč odlučuje o pobjedniku (Foto: ABA)

Veliki trijumf zagrebačkog tima

Cedevita pobijedila Budućnost i ostala u igri za finale

Midhat Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su večeras u Zagrebu Budućnost 82:75 u drugom meču polufinalne serije ABA lige i izjednačili su rezultat na 1:1.

Nakon što je Cedevita nešto bolje ušla u meč, Budućnost je bila ta koja je stvorila osjetniju razliku. Serijom trica dolaze do plus sedam (10:17), ali zatim dolazi do potpunog raspada sistema u igri podgoričkog tima.

Cedevita je ogromnom serijom od 22:0 potpuno razbila rivala i došla je do velikih 15 poena prednosti (32:17). Budućnost se na trenutak uspjela vratiti na minus osam, ali je domaći tim uspio da sa dvocifrenom razlikom otići na odmor, 44:33.

Kontrolisao je tim Jurea Zdovca rezultat u trećem periodu. Imala je Cedevita i rekordnu prednost od 18 poena (53:38), razlika je konstantno bila dvocifrena, ali je Gibson u posljednjoj sekundi pogodio trojku sa pola terena za minus devet na ulasku u posljednju dionicu, 61:52.

Iako se crnogorski prvak nije predavao, Trojkom Landryja na dvije minute do kraja dolaze na samo minus pet (73:68), ali do potpunog preokreta nisu mogli i zagrebački tim je uspio da slavi u ovom meču i da izjednači seriju.

Demetris Nichols je predvodio Cedevitu sa 25 poena u ovom meču, Krušlin je dodao 13, a Džana Musa je za 17 minuta ubacio pet poena. Andrija Stipanović je meč završio sa četiri poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Budućnosti Kyle Gibson je ubacio 20 poena, Nikola Ivanović 14, a Nemanja Gordić 12 poena.

Odlučujuća utakmica u kojoj ćemo dobiti finalistu ABA lige igraće se naredne nedjelje u Podgorici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi