Cedevita razbila Olimpiju, dobre partije Stipanovića i Lazića

ABA liga

Cedevita razbila Olimpiju, dobre partije Stipanovića i Lazića

E. Škorić

Košarkaši Cedevite deklasirali su Petrol Olimpiju sa 95:82 u susretu 10. kola ABA lige.

Sjajan meč odigran je u Zagrebu u Domu sportova, a Cedevita je u zadnjoj dionici slomila otpor gostiju iz Ljubljane, pa je na kraju slavila uvjerljivu pobjedu.

Gosti iz Sloveije su imali plus devet na startu meča, a prvi period igre završen je rezultatom 27:27.

U drugoj dionici Cedevita prelazi u vodstvo, a na poluvremenu je imala vodstvo od pola koša (49:48).

Tokom treće četvrtine ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali zadnjih 10 minuta u potpunosti je pripalo hrvatskom prvaku.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bell je ubacio 23 poena za Cedevitu, Cobs je dodao 19 poena, Katić 15, Pullen 12, a naš centar Andrija Stipanović 10. Špan je kod Olimpije ubacio 20, a Begić 14 poena. Dvocifre je bio i bh. reprezentativac Aleksandar Lazić sa 10 poena i četiri skoka.

Cedevita je ostvarila šestu i četvrtu uzastopnu pobjedu, dok je Olimpija sada na omjeru 3-7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi