Cedevita se kasno "probudila", 13 poena Muse u porazu od Trenta
Foto: Twitter/KK Cedevita

Eurocup, Top 16 - 5. kolo

Cedevita se kasno "probudila", 13 poena Muse u porazu od Trenta

Cedevita je upisala i četvrti poraz u Top 16 fazi Eurocupa. Italijanski Trento je bio bolji na gostovanju kod Zagrepčana i slavio pobjedu rezultatom 81:77.

Gosti su nešto bolje i otvorili susret pa su prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 28:23. Druga dionica je donijela dosta neefikasnu košarku i probleme za obje ekipe u završnici, ali je, svejedno, Trento uspio povisiti prednost i na odmor otići rezultatom 42:34 u svoju korist.

Trento je nastavio sa odličnom igrom i u trećoj četvrtini u kojoj je imao i +19, da bi Italijani u zadnjih 10 minuta susreta ušli pri rezultatu 66:50.

Cedevita se konačno probudila u zadnjoj dionici. Uspjeli su se domaći vratiti u susret, a dvije minute prije kraja i smanjiti deficit na samo četiri poena.

Ipak, domaći su prekasno proigrali, pa je Trento uspio slaviti pobjedu.

Inače, trento je savladao Cedevitu i u prvom duelu ove dvije ekipe u okviru Top 16 faze.

U pobjedničkoj ekipi je najefikasniji bio Yannick Franke sa 21 poenom, dok je 16 dodao Ojars Silins.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Kada je u pitanju Cedevita istakao se Filip Krušlin koji je ubacio 21 poena, dok je dobru partiju pružio i Džanan Musa. Bh. košarkaš je ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi