Porazi Cedevite i Partizana na otvaranju Eurocupa

Zagrepčani poraženi u Limogesu, Partizan položio oružje kod Trenta

Porazi Cedevite i Partizana na otvaranju Eurocupa

Košarkaši beogradskog Partizana poraženi su večeras u Trentinu od Trenta rezultatom 82:73 u utakmici u kojoj su dugo vremena imali aktivan rezultat i egal držali skoro 30 minuta. Čak je i prvi period Partizan dobio sa 24:17 a na odmor se otišlo neriješenim rezultatom.

Vanja Marinković sa 19 i Marcus Paige sa 16 poena držali su Partizan u ovoj utakmici sve do posljednje četvrtine kada se Trento ipak odhrvao obrani "crno-belih" i pobjedom otvorio ovogodišnju premijeru u Eurocupu.

Nikola Radičević predvodio je prošlosezonskog finalistu talijanskog prvenstva sa 15 poena dok su po 14 poena postigli Devin Marble i reprezentativac Azzura Toto Foray.

Cedevita je u Limoges došla kao papirnati favorit, ali očigledno je kako u ekipi Sita Alonsa nešto ne štima. Francuzi su lagano slavili sa 82:68 a znajući upravu Cedevite već nakon ovog drugog poraza zaredom (prvi od Partizana u ABA ligi) moglo bi doći do promjena u ekipi.

Domaćine su predvodili nezadrživi Howard s 24 poena i 8 skokova dok je Hardy ubacio 12 poena. Kod Cedevite jedini s prolaznom ocjenom Bell s 22 poena, 5 skokova i 5 asista, dok je Cobbs ubacio 14. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi