Krka ispustila pobjedu i sama sebi zagročala život
Košarkaši Krke će biti najveći krivci ako ispadnu iz ABA lige. Već im se dosta puta dešava da gube dobijenu utakmicu (Foto: ABA)

Stefan Pot ih uništio

Krka ispustila pobjedu i sama sebi zagročala život

M. Šljivak

Košarkaši Krke poraženi su večeras na svom parketu od beogradskog FMP-a rezultatom 71:76.

Domaći tim je u ovom meču trebao pobjedu kako bi imali veće šanse u borbi za opstanak u ABA ligi, ali su na kraju katastrofalnom posljednjom dionicom ostali bez pobjede.

Krka je imala plus 12 na poluvremenu (40:28) i čak 11 razlike na ulasku u posljednju dionicu, ali su potpuno stali u zadnjih deset minuta.

U ovom dijelu meča Krka je ubacila samo devet poena, primili su 25, a FMP je utakmicu okončao serijom od 8:0 za pobjedu od 71:76.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Stefan Pot je briljirao u ovom meču. Ubacio je 28 poena, imao je devet asistencija i sedam skokova. Kod domaćeg tima Lapornik je ubacio 14 koševa.

Ovim porazom Krka je ostala na posljednjem mjestu sa omjerom 5-13 koliko ima i Olimpija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi