Cedevita u uzbudljivoj utakmici savladala Igokeu
Uzbudljiva utakmica u Laktašima

Igokea nije uspjela stići do velikog preokreta

Cedevita u uzbudljivoj utakmici savladala Igokeu

S. Pašalić

Košarkaši Igokee su na svom parketu dočekali ekipu Cedevite u okviru ABA lige, a pobjedu je ostvarila ekipa gostiju rezultatom 78:75.

Utakmica je krenula dosta izjednačeno, ali je pred kraj prve četvrtine Cedevita napravila prednost i dobila ovu dionicu sa 21:16.

U drugoj četvrtini gostujući košarkaši su još više povećali svoju prednost tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 40:28 za goste.

Na samom početku treće četvrtine Cedevita dolazi do 15 razlike i činilo se da je utakmica riješena, ali Igokea je napravila seriju i na kraju treće četvrtine rezultat je glasio samo 59:54 za Cedevitu.

Posljednja četvrtina je donijela veliku borbu i uzbudljivu završnicu meča. Cedevita je početkom četvrtine otišla na 7 razlike da bi se Igokea ponovo vratila. Na kraju su ipak gosti bili sretniji i spretniji te odnijeli pobjedu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u ekipi Cedevite je bio Elgin Cook sa 17 poena, dok je Igokeu predvodio Marko Luković sa 22 poena.

Cedevita je treća na tabeli sa omjerom 13-5, dok je Igokea deveta sa omjerom 6-12.

Top Komentari

bosanac55
Koga briga za ove amatere
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti