Čelik na krilima sjajne Ajle Selimović do pobjede nad Leotarom
Zeničanke su odigrale sjajnu utakmicu, te upisale prvu pobjedu u sezoni

Zaostali meč 1.kola košarkaškog prvenstva BiH za žene

Čelik na krilima sjajne Ajle Selimović do pobjede nad Leotarom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U zaostaloj utakmici iz prvog kola bh. košarkaške lige  košarkašice Čelika su večeras bile domaćini ekipi ŽKK Leotar 03 iz Trebinja. Zasluženu pobjedu i prvu pobjedu u sezoni upisala je domaća ekipa rezultatom 85:66.

Zeničanke su u ovom meču pokazale da bi ove sezone mogle igrati znatno važniju ulogu u prvenstvu, te će s mladim igračima pokušati da budu u samom vrhu.

Prvu četvrtinu dobile su domaće košarkašice sa 23:11, a imale su vodstvo od prve minute, dok je druga četvrtinu pripala Zeničankama sa 23:18 i na poluvremenu je bilo 48:29 za Čelik. Sjajno poluvrijeme kod Čelika odigrala je ponajbolja igračica lige Ajla Selimović koja je upisala 21 poen.

Treću četvrtinu ponovo dobivaju domaće košarkašice sa 27:21, što je na kraju tri četvrtine utakmice vodstvo od 25 poena prednosti za Čelik (75:50). U zadnjoj dionici dosta ravnopravna utakmica, domaće su rutinski privele utakmicu kraju nakon solidnog vodstva tokom cijele utakmice, za konačnih i zasluženih 85:66 (25:11), (23:18), (27:21), (10:16) za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U pobjedničkoj ekipi s double-double učinkom istakla se Ajla Selimović sa 25 poena i 11 skokova. Adna Omerdić dodala je 15, a Dalila Bilić 11 poena. U ekipi Leotara, Zorica Gudelj i Kristina Puica postigle su po 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi