ŽKK Čelik na krilima fenomenalne Selimović do pobjede nad ŽKK Leotar 03
Selimović je večeras odigrala maestralno i bila je nezadrživa za gostujuće košarkašice

Zeničanke pobjedom otvorile novu sezonu

ŽKK Čelik na krilima fenomenalne Selimović do pobjede nad ŽKK Leotar 03

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika i Leotara 03 iz Trebinja večeras su u zeničkoj Areni odigrale utakmicu 1.kola Premijer lige BiH za košarkašice. Posljednja utakmica prvog kola pripala je Zeničankama koje su slavile rezultatom 72:60.

Zeničanke su u novu sezonu ušle bez svoje najbolje igračice iz prošle sezone, reprezentativke Anide Ćorović, koje je odlučila da neće igrati u ovoj sezoni, hoće li to biti njen oproštaj ili privremeni odmor, pokazat će vrijeme. Bez obzira na njen izostanak ekipa koja s klupe predvodi Aida Kalušić od početka utakmice je krenula agresivno u odbrani i veoma efikasno u napadu što im je donijelo i prednost nakon prve četvrtine 23:14.

U drugoj četvrtini Zeničanke su odigrale ponovo dobro, dodatno su povećale svoju prednost, te se na poluvrijeme otišlo s vodstvom Čelika rezultatom 46:27. U trećoj četvrtini gostujuće košarkašice su odigrale nešto bolje zahvaljujući sjajnoj Mariji Kešeljević, međutim s druge strane nezadrživa je bila i Ajla Selimović, za koju igračice Leotara nisu imale rješenje. Na kraju trećeg perioda na semaforu je bilo 59:44 za ekipu Čelika.

U posljednjih 10. minuta utakmice, gostujuće košarkašice su još malo smanjile vodstvo Zeničanki, ali za veliki prekret nisu imale ni snage ni kvaliteta. Na kraju je završilo 72:60 (23:14, 23:13, 13:17, 13:16). za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, bez premca prvo ime susreta bila je košarkašica Čelika, Ajla Selimović koja je postigla 33 poena uz 15 skokova, sjajna je bila i Nedžla Kovačević s 19 poena i 14 skokova. Kada je u pitanju ekipa Leotar 03, jedina raspoložena za igru bila je Marija Kešeljević koja je ubacila 28 poena uz sedam asistencija.

Čelik je tako pobjedom otvorio novu sezonu, te su izabranice Aide Kalušić pokazale da će i ove sezone voditi značajnu ulogu u bh. prvenstvu za žene, kao što je to bio slučaj i prošle sezone. S druge strane ekipa Leotar 03 u svojim redovima ima nevjerovatnu Mariju Kešeljević, kojoj je potrebna i veća podrška saigraćića, ako ekipa iz Trebinja želi biti u vrhu prvenstva BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi