Košarkaši Čelika žele pobjedu nad ekipom Proma
Zeničani u ovoj sezoni igraju sa čak osam juniora u seniorskoj ekipi

Utakmica i humanitarnog karaktera

Košarkaši Čelika žele pobjedu nad ekipom Proma

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika u nedjelju u zeničkoj Areni dočekuju ekipu "Promo" iz Donjeg Vakufa. Svakako da će ovo biti direktan duel ekipa, koje pretenduju na četvrtu poziciju i plasman u play-off.

Tim povodom danas je u prostorijama OKK Čelik održana i press konferencija na kojoj su se obratili predsjednik kluba Goran Bulajić, trener Armel Mujaković i mladi košarkaš Anes Podojak.

Predsjednik kluba izvijestio je medije o dopisu iz Košarkaškog saveza BiH o takmičenju Lige mladih, te ostalim pojedinostima u klubu.

"Utakmica naše seniorske ekipe u nedjelju je veoma bitna za nas, jer će ishod te utakmice odrediti plasman naše ekipe, odnosno direktne za prva četiri mjesta u ligi. U goste nam dolazi ekipa "Proma", koja je prošlo kolo zabilježila pobjedu, ali mi bi pobjedom u nedjelju bili na trećoj poziciji s velikim izgledima za plasman u play off. Ono što je bitno za ovu utakmicu da smo se opredjelili, da prihod od prodatih karata, poklonimo našem sugrađaninu Slavenu Pojavniku-Cici, koji je naš bivši košarkaš. On je nastradao u saobraćajnoj nesreći, nadam se da će što više navijača dođi u nedjelju zbog Slavena, ali i Čelika" ističe Bulajić.

Juniori Čelika su bez poraza u Ligi mladih ZDK i ostvarit će plasman u Ligu mladih BiH

"Naši juniori su sjajni kao i prošle sezone, kada smo bili treći na kraju u toj konkurenciji. Ove sezone nažalost neće biti sponzorisan od strane USAID-a, tako da će klubovi morati sami snositi troškove putovanja i sudija. Mi ćemo svakako sudjelovati u tom takmičenju, iako za nas to zahtjeva dodatne troškove. Naše mlade selekcije su veoma bitne, imamo plejadu dobrih mladih košarkaša, za prvi tim već igra nekoliko juniora, tako da vjerujem u dobar rezultat ove selekcije i ove sezone. Potvrdili smo za 30. marta učešće u Basket kupu u Sarajevu, sudjelovat ćemo s tri selekcije, U-18, U-14 i U-13, sudjelovat će 54 ekipe iz Italije, Bugarske, Slovenije. Naši juniori su inače 2016. godine osvojili ovaj turnir. Aktuelno je i upis dječaka u školu košarke za kategoriju 2003. godište i mlađe, nadam se da ćemo uspjeti animirati mlade da nam se pridruže", istakao je Bulajić.

Trener Armel Mujaković izvijestio je o pripremama ekipe za utakmicu u nedjelju

"Nakon pobjede protiv Iskre imali smo dosta povrijeđenih igrača, Keso, Gak, Bambur i Podojak su bili odsutni s treninga. Nismo stigli da odigramo jednu prijateljsku utakmicu jer nismo imali igrača na treningu. Od početka ove sezone priključili su nam se ovi povrijeđeni igrači, svi su u pogonu, nadam se da ćemo u najjačem sastavu dočekati Promo. Gosti su ekipa koja je promijenila trenera, ali ipak mislim da su slabiji nego prošle sezone. Kod njih se sve vrti oko Križanovića i Pirića, ako ih zatvorimo onda ćemo sigurno pobijediti. Pozvao bi ljubitelje košarke, da podrže mlade momke, jer mi imamo u ekipi osam juniora, a plus utakmica je humanitarnog karaktera", kazao je Mujaković.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Mladi Anes Podojak, nada se da će pobijediti glavnog konkurenta u borbi za prva četiri mjesta

"Želio bi da se zahvalim treneru na velikoj minutaži ove sezone, nadam se da sam opravdao njegovo povjerenje. Nadam se da ćemo u nedjelju odigrati dobru utakmicu, da ćemo biti jaki u odbrani i strpljivi u napadu, te da ćemo na kraju slaviti pobjedu, koja bi nas dovela do treće pozicije na tabeli", kazao je Podojak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi