Sparsi deklasirali Bosnu, Široki slavio u Mrkonjić Gradu
FOTO: OKK Spars

Košarkaško prvenstvo BiH

Sparsi deklasirali Bosnu, Široki slavio u Mrkonjić Gradu

H. Zilić

Odigrana su dva duela prvenstva BiH za košarkaše u terminu od 19 sati.

U gradskom derbiju Sparsi su bili ubjedljivi protiv Bosne rezultatom 85:65.

Bosna je dobila prvu četvrtinu sa 15:22, a nakon toga na terenu je bila samo jedna ekipa, a to su Sparsi koji su nastavak meča odigrali u petoj brzini.

U timu Sparsa Abell je odigrao sjajan meč sa 22 poena i četiri asistencija, pratio ga je West sa 18 poena i osam skokokva.

Kod Bosne najbolji pojedinac je bio Enis Memić sa 13 poena i šest skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki je kao gost savladao Mrkonjić Grad, konačan rezultat je bio 73:79.

Šiorki je do trijumfa predvodio Božić sa 28 poena i osam skokova, dok je kod domaćih fenomenalan bio Marković sa double-double učinkom od 31 poena i 14 skokova.

Top Komentari

user1604155860
Bravo na komentaru.
0 0
user1597698961
Pa kad vec izvjestavate bh kosarku,mozete valjda propratiti sve rezultate,pa mozete objaviti i da su dva egal meca odigrana,da je Promo dobio Zrinjskog 2razlike,da je Leotar u gostima dobio Posusje 3razlike
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi