Centar Lakersa podigao glas: Nas visoke više ne žele u NBA!
(Foto: EPA)

McGee sasvim iskren

Centar Lakersa podigao glas: Nas visoke više ne žele u NBA!

Midhat Šljivak

Gorostasni centri kojima je glavna uloga bila dominacija pod koševima polako postaju prošlost u NBA ligi.

Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Hakeem Olajuwon, Shaquille O'Neal ili George Mikan neki su od najdominantnijih košarkaša svih vremena i igra se zasnivala na njihovoj dominaciji pod obručima.

Međutim, sve je manje onih pravih centara i veliki broj ekipa se odlučuje da igra u takozvanim small-ball petorkama u kojima nema klasičnog centra.

To itekako smeta centru Los Angeles Lakersa JaValeu McGeeju koji smatra da se pozicija centra polako, ali sigurno želi ukinuti.

"Teško je jer izgleda kao danas ne žele ovdje. Pokušavaju nas se riješiti. Prvi primjer je glasanje za All-Star. Ukinili su glasanje po pozicijama i mi nemamo izbora. Moramo se boriti protiv bekova i teško da ćemo mi postizati po 40 koševa po meču kako bismo bili uzeti u razmatranje za All-Star. Radimo naporno kako bismo se prilagodili igri, više nismo blizu obruča kao ranije. Valjda je to ta evolucija", rekao je McGee.

McGee je ove sezone stigao u Lakerse, a prethodne dvije sezone je igrao za Golden State Warriorse sa kojima je osvojio dva naslova prvaka.

U NBA karijeri ovaj 30-godišnji centar je igrao još za Dallas, Philadelphiju, Denver i Washington i na prosjeku je od 7,5 poena po meču.

Top Komentari

glupko
slazem se ali on nije primjer nekog kvalitetnog centra
7 2
DelPiero
Mislis vas glupe ne zele vise? Frajera ismijavaju svake sedmice zbog njegovih poteza...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi