Zmajevi odradili trening, Nijemci su nam dali poseban motiv da ih pobijedimo

Utakmica sutra

Zmajevi odradili trening, Nijemci su nam dali poseban motiv da ih pobijedimo

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je započela svoj nastup na Eurobasketu.

Prvo kolo prošlo je sjajno jer smo rezultatom 95:85 pobijedili Mađarsku, no oni najteži protivnici tek slijede.

Sutra nam je protivnik reprezentacija Njemačke, selekcija domaćina koja je sinoć savladala Francusku i pokazao da s njim nema šale.

Naši reprezentativci danas su odradili trening pred sutrašnju utakmicu. Nakon pobjeda nad Francuskom u Skenderiji i jučer nad Mađarskom u Kolnu, jasno je da je momentum na visokom nivou, kao i atmosfera u ekipi.

Selektor Adis Bećiragić i ekipa i pored dobre igre i pobjeda radili su na otklanjaju određenih grešaka i problema u igri, te je za očekivati da naša selekcija iz utakmice u utakmicu pruža sve bolje partije.

Treba istaći i da nam je selektor Njemačke sigurno dao veliki motiv da sutra pružimo što bolju partiju i, zašto da ne, pobijedimo Njemačku i otvorimo sebi vrata drugog kola.

Oglasi

Naime, u izjavi pred ovu utakmicu Gordon Herbert potcijenio je Bosnu i Hercegovinu i kazao kako zna samo Džanana Musu. Teško je povjerovati da je bio baš iskren i da nije čuo još barem za Jusufa Nurkića.

"Da budem iskren, nemam uopšte informacije o reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Moj fokus je bio u potpunosti na utakmici s Francuskom, a znam tek Musu iz Brooklyna. Izvinite, vidio sam da su pobijedili Mađarsku, dobra su ekipa i znam da imaju veliku košarkašku tradiciju", rekao je Herbert.

Utakmica Njemačka - Bosna i Hercegovina igra se sutra u Kolnu s početkom od 14:30. 

[/related]

Top Komentari

Klicko
Utrpat će im Juka 40 komada ako Bog da inšala
8 0
King_Kenny
...dobre su ove izjave,treba ih proslijediti do Jusufa,on najbolje igra kad se zainati i naljuti,znao je on i Jokica strpati u dzep kad dobije kritike,o Gobertu da ne govorim,itd...kad cuje da ovaj Svabo nikad nije cuo za njega ima da ih pojede na terenu...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti