Najpopularniji dres NBA lige je poprilično iznenađenje
Foto - NBA.com

Niko im ravan nije

Najpopularniji dres NBA lige je poprilično iznenađenje

M. Šljivak

Popularnost NBA lige iz dana u dan sve je veća.

Iako mnogi smatraju da su 90-te godine prošlog stoljeća bile zlatna era najjače košarkaške lige svijeta, trenutna popularnost je očekivano mnogo veća zbog globalne pokrivenosti.

Ipak, dokaz da su NBA fanovi još uvijek vezani za 90-te godine pokazuje se u prodaji dresova. Tako je ne(očekivano) u prodaji najpopularniji dres Chicago Bullsa.

Od 50 američkih saveznih država u čak 28 njih je dres Bullsa najpopularniji i najprodavaniji i niko ovom timu nije ni blizu konkurencije.

Tako je tim iz Chicaga popularniji po prodaji opreme i u državama koje imaju svoje timove i ispred su Pacersa, Mavericska Spursa, Rocketsa, Heata, Magica, Peicansa, Hornetsa...

Oglasi

Od igrača najpopularniji u prodaji je dres LeBrona Jamesa, ali zvijezde iz prošlosti su na samom vrhu po prodaji.

Broj 2 je iznenađujuće Scottie Pippen, treći je Cince Cartet, četvrti Stephen Curry, a na petom mjestu je jedan od najvećih svih vremena Michael Jordan.

Od novih zvijezda Ja Morant (Memphis Grizzlies) predvodi igrače čiji je potpis na opremi najprodavaniji. Iza njega su Trae Young (Atlanta Hawks) i Scottie Barnes (Toronto Raptors).

Ipak, veoma je interesantno je svakako da su i dalje zvijezde iz prošlosti na samom vrhu po prodaji dresova, ali takve godine u najjačoj ligi svijeta teško da će se ikad ponoviti.

Top Komentari

DadiG
Cince Cartet??? Hahahaha. Koji nivo nepismenosti i neprofesionalizma.
1 0
Mostarac94
Jbte ljudi jos na Jordanovim dresovima zive
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi