Šokantna ispovijest NBA zvijezde: "Ne mogu trčati, ne mogu skakati, loše ide..."

Nova operacija koljena

Šokantna ispovijest NBA zvijezde: "Ne mogu trčati, ne mogu skakati, loše ide..."

E. Škorić

Igrač Chicago Bullsa Lonzo Ball bori se s ogromnim zdravstvenim problemima.

Njega su 2017. godine na Draftu izabrali Los Angeles Lakersi i imao je sjajan početak u NBA ligi, da bi kasnije napravio dvogodišnju epizodu u New Orleans Pelicansima, prije nego će 2021. godine preći u Chicago Bullse. Njegovu košarku su u vjetrovitom gradu odmah zavoljeli, ali ubrzo je doživio tešku povredu koljena.

Od početka godine nije igrao. Odgledao je neke utakmice Bullsa sa klupe, ali nije mogao da igra.

U srijedu, 28. septembra, podvrgnut je drugoj operaciji koljena u posljednjih nekoliko sedmica, ali stvari ne idu najbolje. Štaviše, idu gore nego što se pretpostavilo.

"Ne mogu trčati. Ne mogu skakati. Postoji određena količina savijanja koljena - više pod uglom od 30 do 60 stupnjeva gdje mi nedostaje snage i kontrole", priznao je Ball.

"Bio sam na rehabilitaciji, ali još uvijek nisam mogao trčati punom parom niti skakati. Liječenje je neophodan korak. Čak su i ljekari bili pomalo iznenađeni što ide tako loše", zaključio je.

Početna dijagnoza pauze je 4 do 6 sedmica. Sve ukazuje na to da će Lonzo Ball izgubiti prve utakmice u novoj NBA sezoni koja počinje 20. oktobra.

Prvu utakmicu u novoj sezoni nekadašnji NBA prvaci igraće u gostima kod Miami Heata. S obzirom na trenutni roster, Bullsi se ni u novoj sezoni ne smatraju jednim od kandidata za najveće domete, mada imaju respektabilan tim koji može mnogima pomrsiti račune.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi