Markkanen ispisao historiju NBA lige: Trebao mu je svega 41 meč za obaranje rekorda

Fantastični rookie

Markkanen ispisao historiju NBA lige: Trebao mu je svega 41 meč za obaranje rekorda

E. Ganibegović

Sjajni mladi Finac Lauri Markkanen u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi igra zaista fenomenalno.

Markkanen je prošle godine bio sedmi pick, a izabran je od strane Minnesote Timberwolvesa, međutim trejdovan je u Chicago Bullse, gdje igra sjajno.

Mladom finskom reprezentativcu nije trebalo mnogo vremena da se navikne na najjaču ligu na svijetu, pošto već sada njegove brojke govore koliko je on kvalitetan igrač.

Mladi Finac je jedan od kandidata za rookieja sezone, pošto prosječno bilježi 15,5 poena i 7,6 skokova. Markkanen je također sjajan šuter za tri poena, a po utakmici ubacuje 2,5 trojke, dok mu je procenat za tri 37,4 %.

Naime, ovaj 20-godišnjak je u ponedjeljak ispisao historiju NBA lige, pošto je u pobjedi svoje ekipe nad Miami Heatom stigao do svoje 100. trojke u sezoni. Za obaranje rekorda koji je držao Stephen Curry, kojem je trebalo 58 utakmica da dođe do te brojke, Markkanenu je trebao svega 41 meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije