Chicagu ne pomaže ni triple-double Butlera

Chicagu ne pomaže ni triple-double Butlera

U noći sa subote na nedjelju u NBA ligi odigrano je pet mečeva.

Indiana je očekivano u gostima slavila protiv Philadelphije rezultatom 115:102. U prvoj četvrtini viđena je izjednačena borba (28:28), da bi u drugoj dionici gosti efikasnom igrom došlo do 12 poena prednosti (61:49). Philadelphija je odgovorila u trećem periodu u kojem je potpuno nadigrala Pacerse, te im je dopustila samo 13 poena (28:13). Ipak, Indiana je tokom posljednjeg kvartala postavila stvari na svoje mjesto, pa je furioznom završnicom stigla do 40. pobjede u sezoni.

Najefikasniji kod gostiju bio je Miles sa 25 poena, dok je kod domaćina prednačio Canaan sa poenom manje.

Detroit je u jednoj tvrdoj utakmici došao do pobjede protiv Chicaga (94:90). Ravnopravna bitka vođena je tokom svih 48 minuta, ali su gosti u završnici pokazali više koncentracije i staloženosti, što im je na kraju donijelo veoma bitnu pobjedu. Jackson je bio najbolji pojedinac Detroita sa 22 koša, dok domaćinu nije pomogao ni triple-double Butlera, koji je meč završio sa 28 poena, 17 skokova i 12 asistencija.

San Antonio je zabilježio domaću pobjedu u duelu sa Torontom (102:95). Spursi su dosta bolje otvorili meč, veoma brzo došli do osjetnije prednosti, da bi u nastavku iskusno odigrali i došli do 64. trijumfa u šampionatu.

U pobjedničkom sastavu izdvojio se Leonard sa 33 poena, 7 asistencija i 6 skokova, a odličan je bio i Aldridge sa 31 pogotkom i 15 uhvaćenih lopti. U gostujućoj ekipi bolji od ostalih bio je Powell sa 17 koševa.

U preostala dva susreta Sacramento je bio bolji od Denvera (115:106), dok je Portland ostvario sigurnu pobjedu protiv Miamija (110:93).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi