Cibona na pogon maestralnog Gegića do nove pobjede

Sjajna partija bh. reprezentativca

Cibona na pogon maestralnog Gegića do nove pobjede

E. Dindić

U okviru 21. kola ABA lige svoj susret odigrali su Cibona i Borac iz Čačka. Na kraju i više nego sigurnu pobjedu slavili su domaćini rezultatom 89:74. 

Gosti iz Čačka rješavaju prvi period rezultatom 19:17 u svoju korist. Maestralna igra Cibone u drugom periodu, te ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 30:18. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 47:37 u korist Cibone.

I treći period jako sličan kao drugi domaći košarkaši jako dobro igraju te održavaju stečenu prednost. Na kraju i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 23:17. Nakon 30 minuta igre bilo je 70:54 u korist domaćeg sastava te pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakon tri perioda.

Nastavak susreta donosi rutinsku igru Cibone te na kraju sigurnu pobjedu od 89:74.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Cibone maestralan je bio bh. reprezentativac Amar Gegić sa 22 poena pet skokova i osam asistencija, odlično su ga pratili Toni Nakić sa 16 poena i Krešimir Radovčić sa 15 postignutih poena. U poraženom sastavu bolji od ostalih bili su Miloš Pecarski sa 16 postignutih poena, dok su po 10 dodali Aleksa Novaković, Ivan Marinković i Ilija Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi