Conleyjevi problemi nemaju kraja: Igrač Memphisa propušta ostatak sezone

Playmaker Grizzliesa mora na operaciju pete

Conleyjevi problemi nemaju kraja: Igrač Memphisa propušta ostatak sezone

Playmaker Memphis Grizzliesa Mike Conley nikako da se riješi problema sa povredama. Tako će Conley propustiti i ostatak tekuće sezone zbog operacije pete lijeve noge.

Naime, Conley mora na operativni zahvat kako bi riješio probleme sa "isturenjen" kosti koje mu se pojavilo na peti.

Američki mediji špekulišu da bi se Conley do narednog ljeta trebao poptuno oporaviti od ovog operativnog zahvata, te da ga Grizzliesi očekuju na trening kampu pred narednu sezonu.

Conley je već propustio veliki broj ovosezonskih utakmica zbog povrede Ahilove tetive i posljedica iste. Playmaker Grizzliesa je prošle seozne propustio 13 utakmica, dok je u sezoni 2015/2016 odigrao samo 56 mečeva ekipe.

Problemi Mikea Conleyja sa povredama su velika briga za Grizzliese s obzirom na važnost ovog igrača za franšizu. Conley je tako prošle sezone bilježio prosječno 20.5 poena i 6.3 asistencija po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi