Fenomenalna utakmica: Crna Gora je bila na korak od senzacije protiv SAD-a

Kvalitet je na kraju ipak presudio

Fenomenalna utakmica: Crna Gora je bila na korak od senzacije protiv SAD-a

Midhat Šljivak

Košarkaši Crne Gore bili su na korak od senzacije protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država. U uzbudljivom meču tim Boška Radovića je poražen rezultatom 85:73.

Crna Gora je danas pokazala da se itekako može igrati protiv NBA zvijezda u selekciji Sjedinjenih Američkih Država i da tim Stevea Kerra nije nepobjediv.

Crnogorski košarkaši su bili veoma blizu senzacije, ali na kraju je ipak veći kvalitet presudio u korist SAD-a.

Odlično prvo poluvrijeme odigrala je Crna Gora. Igrali su dosta čvrsto, Amerikancima nisu dozvoljeni lagani poeni i većim dijelom prve dionice Crnogorci su imali prednost.

Ipak, nakon deset minuta igre SAD je imao poen prednosti (19:18), a iako se očekivalo da ova selekcija ubaci u brzinu više i da do poluvremena stekne značajniju razliku, to se nije desilo.

Košarkaši Crne Gore igrali su zaista fenomenalno. Bili su itekako konkurentni na parketu i na odmor su oni otišli s poenom s prednosti, 38:37.

SAD nije bila mirna ni u nastavku meča. Uspjeli su okrenuti rezultat na svoju strani i doći do plus šest nakon 30 minuta igre (61:55), no daleko od toga da je susret bio riješen.

Crna Gora je konstantno prijetila, konstantno je bila blizu, no na kraju nažalost naši susjedi nisu imali dovoljno snage da naprave šok i da dođu do najveće pobjede u historiji.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Amerikanci su na kraju ipak meč uspjeli prelomiti na svoju stranu i doći do nove pobjede kojom su osigurali nokaut fazu takmičenja.

Anthony Edwards je prevodio SAD do pobjede s 17 ubačenih poena, dok je kod Crne Gore Nikola Vučević ubacio 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi