Hezonja je Brazilcima priredio noćne more: Pamtit će ga dok su živi
Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Nevjerovatna partija košarkaša Reala

Hezonja je Brazilcima priredio noćne more: Pamtit će ga dok su živi

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Hrvatske priprema se za kvalifikacioni olimpijski turnir koji počinje 2. jula u Grčkoj, a Hrvati idu u jakom sastavu i vjeruju da mogu do Pariza.

Hrvati su u nezgodnoj grupi sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križaju se sa grupom gdje su domaćin Grčka, Egipat i Dominikanska Republika.

Samo će pobjednik turnira u Grčkoj izboriti kartu za Pariz tako da Hrvate sigurno čeka težak zadatak, ali u Grčku dolaze u najjačem sastavu.

U sklopu prirpema Hrvatska je odigrala i prijateljski duel protiv Brazila u kojem su slavili rezultatom 91:81.

Susret je obilježio košarkaš Real Madrida Mario Hezonja koji je odigrao nevjerovatnu partiju koju će svi sudonici meča u Opatiji dugo pamtiti.

Hezonja je utakmicu završio sa čak 39 poena, dodao je i šest skokova, a Brazilcima je stvorio noćne more, jednostavno nisu imali način kako da ga zaustave.

Oglasi

Odličan je kod Hrvatske bio i Šarić sa 20 poena, dok je Zubac imao učinak od devet poena i devet skokova.

Kod Brazilaca Caboclo je bio prvo ime sa 16 poen i šest skokova, Neto je ubacio 13 poena i četiri skoka.

Brazil je prijateljski susret protiv Hrvatske odlučio da igra da malo isprobaju naše terene jer ih u kvalifikacijama za Olimpijske igre očekuje Crna Gora.

Brazilce dakle očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u narednoj sedmici, nalaze se u grupi sa Crnom Gorom i Kamerunom, a na turniru se križaju sa grupom gdje su Latvija, Filipini i Gruzija.

Što se tiče Hrvatske, oni prvi meč igraju 2. jula protiv selekcije Slovenije i to će odmah biti regionalni derbi na startu kvalifiakcionog turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi