Kendrick Perry 'prodao' Crnogorce - Imali su Petrovića i Brazil u šaci, na kraju izgubili
Crnogorci vodili tri četvrtine, pa izgubili (Foto: FIBA)

Prava šteta

Kendrick Perry 'prodao' Crnogorce - Imali su Petrovića i Brazil u šaci, na kraju izgubili

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je od Brazila u 1. kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre koji se igra u Rigi. Bilo je 81:72 u korist tima kojeg vodi Aco Petrović.

Odlično Crnogorci otvaraju ovaj meč. Tim Boška Radovića potpuno kontroliše igru u prvoj dionici u kojoj su u nekoliko navrata imali i po 10 poena prednosti. Nakon 10 minuta na bilo je plus osam, 23:15.

Na otvaranju drugog perioda Crnogorci dolaze i do maksimalnih plus 13, no potom dolazi do velikog pada u igri, pa selekcija Brazila koju s klupe vodi Aco Petrović se vraća i dolazi do minus tri u jednom trenutku (35:32).

Ipak, do kraja poluvremena Crna Gora je ponovo konkretniji tim i na odmor odlaze sa šest poena prednosti, 42:36.

Crnogorski košarkaši imali su konstantno vodstvo i u trećem periodu. Ipak, nisu uspijevali da naprave neku seriju kojom bi se ponovo odvojili na dvocifrenu prednost i Brazil je konstantno bio blizu.

Nakon 30 minuta igre Crna Gora je na plus četiri (56:52), no Brazil je na parketu izgledao sve bolje i bolje.

Oglasi

Otvaranje posljednje dionice i poeni Cabocla donose im prvo vodstvo na utakmici (61:59) i uslijedile su minute u kojima se igralo koš za koš, ali uz poprilično skromnu realizaciju s obje strane.

Leo Meindil na pet i po minuta do kraja pogađa trojku i pogađa dodatno bacanje za novu prednost Brazila koji zatim trojkom Lucasa Diasa na četiri minute do kraja odlazi na pet poena prednosti, 72:67.

Boško Radović potom traži minut odmora jer njegov tim u tim trenucima jednostavno nije mogao napraviti ništa u fazi napada.

Nije međutim bilo predaje. Crna Gora je imala dva napada za poptuni povratak u meč, ali Kendrick Perry solira, promašuje šut za tri, a zatim i gubi loptu koja Brazilu kroz tranziciju donosi situaciju dva plus jedan i 75:69 na dva minuta do kraja.

Vučević potom pogađa trojku i vraća nadu Crnoj Gori, no ona je ubrzo ugašena trojkom Huertasa i tu je bio kraj, pa Brazil lagano završava posao u ovom meču.

Oglasi

Bruno Caboclo s 25 poena i devet skokova, te Marcelinho Huertas sa 17 predvodili su Brazil do pobjede, a kod Crne Gore najefikasniji su bili Nikola Vučević sa 17 i Marko Simonović s 15 koševa. Vučević je dodao i 13 skokova.

Ipak, svakako vrijedi izdvojiti katastrofalnu partiju Kendricka Perryja. Ubacio je 11 poena, ali uz očajan šut iz igre 4/18 i tri izgubljene lopte.

Crna Gora već sutra igra drugi meč na turniru. Protivnik je selekcija Kameruna i u tom duelu im je potrebna pobjeda kako bi ostvarili plasman u polufinale turnira.

Kvalifikacioni turnir Riga, 1. kolo:

Brazil - Crna Gora 81:72 (15:23, 21:19, 16:14, 29:16)

Brazil: Yago 4, Felicio, Louzada, Benite, Huertas 17, Gui antos 9, Meindil 10, Neto 7, De Paula 1, Cardoso, Caboclo 25, Dias 8.

Crna Gora: Baćović, Ilić 2, Vučević 17, Hadžibegović, Slavković 7, Radončić 6, Simonović 15, Jovanović, Drobnjak 2, Popović 10, Bogavac 2, Perry 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti