Niko nikad ne smije otpisati srčane Crnogorce: Divovi mogu izdominirati bilo koga na svijetu
Centar reprezentacije Crne Gore Marko Simonović vjeruje u uspjeh u Rigi (Foto: FIBA)

Crnogorci otputovali u Rigu

Niko nikad ne smije otpisati srčane Crnogorce: Divovi mogu izdominirati bilo koga na svijetu

Midhat Šljivak

Centar Marko Simonović jedna je od uzdanica Crne Gore nad predstojećem kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koji se od 2. do 7. jula igra u Latviji.

Košarkaši Crne Gore otputovali su danas u Rigu gdje će imati zahtjevan zadatak u borbi za plasman na Olimpijske igre.

Protivnici u grupi su Brazil i Kamerun, a jedna od uzdanica tima uz Nikolu Vučevića je i centar Bahčešehira Marko Simonović.

213 centimetara visoki košarkaš vjeruje u uspjeh svoje selekcije. Zna da će biti veoma teško, no vjere ima.

"Jedinstvena prilika da se plasiramo na Olimpijske igre. Motivisani smo, želimo se spremiti na što bolji način. Turnir neće biti nimalo lak, Brazil i Kamerun su kvalitetne selekcije. Očekuju nas teške utakmice, ali dat ćemo svoj maksimum.

Prvi meč Crna Gora igra u utorak od 14:30 sati protiv Brazila kojeg predvodi Aleksandar Petrović, a dan kasnije u istom terminu slijedi meč s Kamerunom.

Oglasi

"Pogledali smo njihov meč sa Slovenijom. Kvalitetna su ekipa, vrhunski igrači i neće nam biti lako. Ali, potrudit ćemo se."

Oslabljena je Crna Gora jer ovog ljeta u nacionalnom timu nema starosjedioca poput Dubljevića, Ivanovića, Todorovića, Mihailovića, Radovića. Tim je mlad, a Simonović vjeruje da i bez njih mogu bez uspjeha. On je spreman odraditi svoj dio posla.

"Imam bitnu ulogu i to mi prija. To i želim. Ove godine smo oslabljeni, ali ovi mladi momci imaju energiju i motivaciju da daju svoj maksimom. Dat ćemo svoj maksimum za što bolji rezultat.

Crna Gora je pred put u Rigu odigrala dvije prijateljske utakmice. Savladali su selekciju Bahama s nekoliko NBA zvijezda u svom sastavu rezultatom 93:80, a od Grčke su uvjerljivo poraženi 86:57.

Oglasi

U drugoj grupi na turniru u Rigi su domaća selekcija Latvije, Gruzija i Filipini. Dvije najbolje ekipe iz grupa idu u polufinale, a samo pobjednik turnira ide na Olimpijske igre u Pariz.

Već se zna s kim će pobjednik ovog turnira igrati. Tu su domaćin Francuska, aktuelni prvak svijeta Njemačka i selekcija Japana.

Na popisu igrača Crne Gore su sljedeći košarkaši: Kendrick Perry, Igor Drobnjak, Petar Popović, Luka Bogavac, Zoran Vučeljić, Dino Radončić, Andrija Slavković, Emir Hadžibegović, Aleksa Ilić, Aleksa Baćović, Marko Simonović, Filip Anđušić i Nikola Vučević.

Bez velike euforije u Crnoj Gori

U Crnoj Gori ne vlada velika euforija pred ovaj turnir. Sve se veoma skromno prati.

Čini se kao da Crnogorci baš i ne vjeruju u svoj nacionalni tim. On jeste oslabljen, ali košarkaš je čudesna igra u kojoj bolji ne pobjeđuje baš uvijek.

Sigurno je ipak da će se strasti probuditi ako se već u utorak savlada favorizovani Brazil. Tada bi sigurno narasli apetiti pred nastavak turnira.

Treba svakako istaći da je Latvija kao domaćin glavni favorit turnira, Brazil s Acom Petrovićem je također odličan tim i vidjet ćemo može li Crna Gora napraviti iznenađenje.

Ono što je sigurno na centarskim pozicijama uz Simonovića i Nikolu Vučevića će biti zaista strašni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi