Asvel nije preživio beogradsko grotlo - Crvena zvezda strašna na otvaranju Eurolige
Foto - Euroleague

Uvjerljiv trijumf crveno-bijelih

Asvel nije preživio beogradsko grotlo - Crvena zvezda strašna na otvaranju Eurolige

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde pobjedom su otvorili novu sezonu Eurolige. U grotlu beogradske Arene savladan je Asvel rezultatom 94:73.

Crvena zvezda je u punoj Stark Areni dočekala francuski Asvel i uvjerljivo je stigla do trijumfa na otvaranju Eurolige.

Tim Duška Ivanovića je već u prvoj dionici izrešetao je protivnički koš. Ubacili su crveno-bijeli čak sedam trojki i nakon deset minuta igre stvorili su 11 poena prednosti, 29:18.

Nastavio je domaći tim puniti koš Asvela. Prednost je rasla iz napada unapad, a na poluvremenu Zvezda je imala 21 poen prednosti, 52:31.

Održavala je Crvena zvezda prednost tokom treće dionice. Ipak, dozvolili su francuskom predstavniku da smanji zaostatak i nakon 30 minuta igre domaći tim je vodio 69:55.

Oglasi

Nije međutim srpski tim dozvolio rivalu povratak u meč. Bez većih problema ekipa Duška Ivanovića je privela meč kraju i zasluženo je došla do pobjede.

Ni mnogo jači timovi od Asvela ne bi imali šanse protiv ovakve igre i atmosfere i na kraju gosti mogu biti zadovoljni sa samo 21 poenom minusa u Beogradu.

Domaće je do trijumfa vodio Shabazz Napier s 21 poenom, odličnu noć je imao i Rokas Giedraitis sa 17, a Marko Simonović je dodao 14.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod gostiju bivši igrač Partizana Joffrey Lauvergne je ubacio 18 poena, a Nando De Colo, Mike Scott i Timothe Luwawu-Cabarrot su dodali po 13.

Beogradski klub u 2. kolu gostuje u Kaunasu kod Žaligirsa, dok Asvel u Lyonu čeka Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi