Crvena Zvezda bez šansi u Vitoriji, drama u Tel Avivu, Wilbekienova trojka potopila Grke

Poraz Zvezde, Maccabi slavio protiv Olympiacosa

Crvena Zvezda bez šansi u Vitoriji, drama u Tel Avivu, Wilbekienova trojka potopila Grke

Košarkaši Crvene Zvezde poraženi su večeras u Vitoriji od Baskonie u utakmici 26. kola Eurolige rezultatom 71:56. 

U utakmici koja je svojom kvalitetom bila nedostojna Eurolige košarkaši Crvene Zvezde u španjolskoj Vitoriji su večeras poraženi bez ispaljenog metka.

Ova utakmica može se sažeti u tvrdnji da je od dva loša tima večeras Zvezda bila lošija, a ovo je vjerojatno bila i najlošija predstava beogradskog Euroligaša u svih 26 dosadašnjih kola. Stvorio se dojam da gostujući tim ne bi pobijedio u ovom susretu ni da se igra još 24h. 

Tim Dragana Šakote cijelu se večer borio s napadom, a utakmicu su odlučile solidne partije Shengelie (18) i Shieldsa (15) koji su bili najbolji u trenutcima kad je Baskonia pravila razliku. Vladimir Štimac s 13, te Punter s 12 bili su bolji od ostalih kod Zvezde.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Scottie Wilbekien trojkom je 10 sekundi pred kraj donio pobjedu od 71:70 svom Maccabiju protiv Olympiacosa koji je opet izgubio dobivenu utakmicu. Imali su Grci pobjedu u rukama no sve su uspjeli prosuti u zadnjim minutama i sve dalje su od plasmana u 1/4 finale. Upravo je Wilbekien bio najbolji kod domaćina s 21 košem, dok je McKissic zabio 14 za Olympiacos. 

Top Komentari

Samo_Realan
ko ih **** ne znam sto nam donosite vjesti o četaljima
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi