Crvena zvezda razbila Mornar i osamila se na vrhu ABA lige

Sigurna pobjeda

Crvena zvezda razbila Mornar i osamila se na vrhu ABA lige

Edmir Škorić

U 8. kolu ABA lige košarkaši Crvene zvezde razbili su Mornar iz Bara sa 95:75, pa su sada na omjeru 7-1 i drže vodeće mjesto u regionalnom šampionatu.

Domaći košarkaši su bolje otvorili meč, a prednost od starta čuvali su do samog kraja, pa su bez većih poteškoća došli do sedme pobjede.

Dvije trice Giedraitisa pomogle su Zvezdi na startu, kada je povela sa 10:4, a ubrzo je bilo i +12, pošto su vodili 23:11. U jednom trenutku je bilo i +14, a prvi period igre završen je rezultatom 29:17.

Uspjeli su gosti iz Bara da se vrate, da spuste zaostatak na "samo" sedam poena, no onda Zvezda ponovo pravi razliku i na poluvremenu vodi 52:39.

Donekle se u trećoj dionici Mornar mogao nadati nekoj ludoj seriji i povratku u meč, ali u zadnjoj četvrtini crveno-bijeli odlaze na preko 20 poena prednosti i n a kraju do lagane pobjede.

Oglasi

Zvezda je dominirala u reketu, Tobey je ubacio 16 poena, Simonović se vratio sa 13 poena, Giedraitis, Lazarević i Nedović dodali su po 11.

U poraženoj ekipi Mornara Waller je ubacio 14 poena, a Gavrilović 13, dok je dvocifren još jedino bio Vranješ sa 10 poena.

Za četiri dana Crvena zvezda dočekuje Milano u Euroligi, pa potom 27. novembra gostuje kod Krke u ABA ligi, čime će kompletirati novembar.

Ranije danas Paritzan je u derbiju kola gostovao u Ljubljani ali je poražen od Cevedita Olimpije sa 95:91.

Do pobjede je domaćina vodio Jaka Blažič koji je ubacio 29 poena, te je dodao šest skokova. Osim njega sjajnu utakmicu odigrao je Prepelič koji je ubacio 18 poena i dodao 11 asistencija, a dobar je bio i Jones sa 17 poena i devet skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najbolji kod gostiju bio je Kaminsky sa 20 ubačenih poena i sedam skokova, dok je LeDay ubacio sedamnaest poena.

Nakon ove pobjede Cedevita Olimpija je sada preskočila Partizan i nalazi se na trećem mjetu na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi