Noć očaja za Fenerbahče u Beogradu - Crvena zvezda ih je pregazila!

Uvjerljiva pobjeda crveno-bijelih

Noć očaja za Fenerbahče u Beogradu - Crvena zvezda ih je pregazila!

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras u Beogradu turski Fenerbahče rezultatom 87:56 u duelu 8. kola Eurolige. Crveno-bijeli su odigrali najbolju utakmicu sezone i potpuno su razbili tim iz Istanbula.

Crvena zvezda uvjerljivo je večeras u Stark Areni savladala Fenerbahče. Istanbulski tim kao da se nije pojavio na večerašnjem meču i doživio je pravi debakl.

Već na otvaranju utakmice bilo je jasno da bi se Fener večeras u Beogradu mogao loše provesti. Dominirao je domaći tim Bolomboy i Teodosić su blistali, a nakon prve dionice crveno-bijeli su imali devet poena prednosti, 25:16.

Teo je nastavio 'trpati' goste i u drugoj dionici. Igra Fenera nije postojala, a Zvezda je to koristila i na odmor je otišla s ogromnih 19 poena prednosti, 45:26.

Nisu gosti iz turske uspjeli da se vrate u nastavku meča. Tokom treće dionice su u nekoliko navrata dolazili do 13 poena minusa, no to je bilo sve jer je beogradski tim nakon 30 minuta igre imao 20 poena prednosti, 60:40.

Fenerbahče ni u posljednjoj dionici nije pokazao gotovo ništa. Zvezda s druge strane nije popuštala gas i gazila je goste koliko je mogla.

Oglasi

Maksimalna razlika išla je do plus 31, gosti su izgledali nemoćno da bilo šta naprave i na kraju je beogradski tim došao do uvjerljivog trijumfa.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Miloš Teodosić sa 18 poena, Joel Bolomboy je dodao 14, Nedović 12, a Matheus 11 poena.

U poraženom timu jedini dvocifren bio je Nigel Hayes s 12 poena, a solidan učinak imao je i nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Tarik Biberović koji je ubacio sedam poena za 13 mminuta.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Crvenoj zvezdi je ovo treća pobjeda u sezoni i sada su na omeru 3-5, a Fenerbahče je doživio treći poraz, drugi u Beogradu i na omjeru je 5-3.

Za dva dana Zvezda će na gostovanje u Pirej kod Olympiakosa, dok Fenerbahče igra ostaje u Beogradu jer igra protiv Maccabija iz Tel Aviva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi