Crvena Zvezda osvojila ABA ligu

Pregazili Cedevitu u Zagrebu

Crvena Zvezda osvojila ABA ligu

Košarkaši beogradske Crvene Zvezde osvojili su regionalnu ABA ligu nakon što su večeras u Zagrebu slavili protiv Cedevite sa 77:61 u okviru treće utakmice finalne serije.

Zvezda je prve dvije utakmice prilično lako riješila u svoju korist, a večeras su također bili dominantni i nisu imali problema da slave i treći pobjedu. Cedevita je definitivno razočarala u finalnoj seriji i nije bilo očekivano da će tako lako izgubiti sve tri utakmice od aktuelnog prvaka.

Zvezda je dobro otvorila današnju utakmicu i imali su nakon prve dionice prednost od 22:18, a na poluvrijeme su otišli sa plus sedam (46:39). 

Gosti iz Beograda prelomili su meč u trećoj četvrtini koju su dobili sa 19:9 i bilo je jasno da se Cedevita neće moći vratiti u meč. Posljednju dionicu domaći su dobili sa pola koša razlike, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Zvezdi. Ekipi iz Beograda ovo je treća vezana titula u ABA ligi.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Goste je do trijumfa vodio Thompson sa 14 poena, dok je Simonović imao poen manje. Kod Cedevite jedini dvocifren bio je Katić koji je imao 12 poena, a naš reprezentativac Džanan Musa imao je šest poena za nešto više od 20 minuta provedenih na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi