Panata slavila u Beogradu i Crvenoj zvezdi zatvorila vrata doigravanja
FOTO: EPA

Euroliga, 30. kolo

Panata slavila u Beogradu i Crvenoj zvezdi zatvorila vrata doigravanja

H. Zilić

Košarkaši Crvene zvezde večeras su se oprostili od borbe za play off Eurolige. Konačan udarac Beograđanima zadao je grčki Panathinaikos koji je slavio u Beogradu u 30. kolu rezultatom 89:76.

Gosti iz Atine su odigrali sjajno prvo poluvrijeme nakon kojeg su imali prednost od deset peona razlike, rezultat je glasio 51:41. I u trećem periodu Panat bolja, odlaze na 14 razlike i tu možemo reći lome utakmicu.

Crvena zvezda se pokušala vratiti u četvrtoj četvrtini. Napravili su seriju 7:3 na startu posljednjeg perioda, ali do preokreta nisu mogli, na kraju konačnih 89:76.

Panatu je do trijumfa predvodio Lessort sa 19 poena i šest skokova, 17 poena je dodao Mitoglou uz osam skokova.

U redovima Crvene zvezde Nedović je ubacio 19 poena uz sedam asistencija, a 19 poena je ubacio i Davidovac.

Crvena zvezda je sada na omjeru 10-20, četiri kola prije kraja zaostaje četiri pobjede za play off pozicijama tako da su večeras ubili i one minimalne šanse. Panatathinaikos je petoplasirani s omjerom 19-11, koliko imaju ispred njih na tabelo Fenerbahce i Monaco.

Oglasi

Efikasna večer u Euroligi

Ranije su odigrana još dva duela večerašnjeg programa Eurolige u okviru 30. kola.

Fenerbahce je na svom parketu rutinski savladao Baskoniu rezultatom 88:74.

Fener je predvodio Wilbekin sa 18 poena, Biberović je ubacio 12, a kod gostiju iz Španije Brizuela je meč završio sa 18 ubačenih poena.

Milano je u gostima bio bolji od Monaca i to ubjeldjivo sa 18 razlike što je svakako malo iznenađenje, gosti iz Itlaije slavili su rezultatom 98:80.

Milano je do trijumfa predvodio Miortić sa 21 poenom, Lo je dodao 15, dok je kod Monaca Diallo susret završio sa 14 ubalenih poena.

Euroliga, 30. kolo:

Crvena zvezda - Panathinaikos 76:89

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Fenerbahce - Baskonia 88:74

Monaco - Milano 80:98

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti