Beograd utišan na poprilično okrutan način: Ponos Izraela velikim preokretom srušio KK Crvena zvezda
Velika bitka u Beogradu i pobjeda Maccabija (Foto: Euroleague)

Trijumf Maccabija

Beograd utišan na poprilično okrutan način: Ponos Izraela velikim preokretom srušio KK Crvena zvezda

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Stark Areni od Maccabija iz Tel Aviva rezultatom 84:80 Crveno-bijeli su ispustili 18 poena prednosti u ovom duelu.

Odlično prvo poluvrijeme Crvenoj zvezdi nije bilo dovoljno da savlada Maccabi u Beogradu. Ispustili su izabranici Ioannisa Sfairopoulosa 18 poena prednosti i izgubili su od Ponosa Izraela.

Domaći sastav dobro otvara meč. Uspostavljena je kontrola nad rezultatom, igrala se jako dobra odbrana i nakon prve dionice bilo je četiri poena prednosti za Crvenu zvezdu (21:17) uz male padove koji se nisu previše osjetili na rezultatu.

Odbrana je usavršena tokom druge dionice. Koš Maccabija se punio, razlika je išla i do 17 poena, a na odmor domaći sastav odlazi s plus 16, 47:31.

Na otvaranju treće dionice bilo je maksimalnih 18 razlike za Crvenu zvezdu (49:31). Ništa nije slutilo na veliki pad u igri, ali on se desio.

Do kraja treće dionice Maccabi smanjuje na minus osam (61:53), a zatim potpuni raspad igre Crvene zvezde.

Oglasi

Wade Balwdin i Josh Nebo su igrali sjajnu košarku, uslijedila je serija od 17:2 i Maccabi je prešao u vodstvo.

Nije se Zvezda predala, ali bilo je jasno kako je u teškoj situaciji u završnici meča. Maccabi je uspješno završio posao i došao je do bitne pobjede u borbi za doigravanje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bonzie Colson je odigrao vrhunsku utakmicu i s 22 poena je predvodio goste do trijumfa, Josh Nebo je također bio sjajan sa 18, a Wade Baldwin je dodao 14.

Kod Crvene zvezde Yago Dos Santos je meč završio s 20 poena, a Adam Hanga je ubacio 13.

Top Komentari

stranputica
Jesi to pao na kladionici? Pa pravilo je nikad se ne kladi na tim za koji navijaš....
0 0
user1676114259
Ofirna prodaja utakmice , hahahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi