Zemlja košarke ne pamti ovakvu bruku: Klinci Crvene zvezde izgubili sa 104 poena razlike

Nevjerovatno

Zemlja košarke ne pamti ovakvu bruku: Klinci Crvene zvezde izgubili sa 104 poena razlike

Midhat Šljivak

Srbija kao zemlja košarke ne doživljava često katastrofe na parketu, pa ni u onim najmlađim kategorijama. Ipak, danas se desio pravi potop mladih igrača Crvene zvezde do 13 godina koje je Barcelona na turniru u Italiji dobila s nevjerovatnih 104 poena razlike.

Crvena zvezda se često hvali sjajnom organizacijom od prvog tima, pa do omladinskih kategorija. Klinci putuju na turnire širom Evrope, ali ono što se desilo mladim igračima do 13 godina na turniru u Italiji se ne pamti.

Srbija kao zemlja košarke ne pamti ovakvu katastrofu. U duelu protiv Barcelone tim crveno-bijelih do 13 godina izgubio je od vršnjaka iz katalonskog kluba s nevjerovatnih 104 poena razlike. Rezultat je glasio 132:28.

Razlika u kvalitetu je očigledno u ovom trenutku ogromna. Ipak, apsolutno niko nije očekivao ovakvu bruku iako se radi o klincima.

U Srbiji se često hvale kako imaju najtalentovanije mlade igrače u Evropi. Međutim, ako su im ovi klinci koji igraju trenutni u Crvenoj zvezdi budućnost, onda se nemaju čemu nadati.

Košarkaški savez Srbije uglavnom je orjentisan na seniorsku košarku. Zbog toga medalje u mladim kategorijama nedostaju prethodnih godina i kada se vidi ovako nešto, to više nije nikakvo čudo.

Oglasi

Srbija je trostruki evropski i dvostruki svjetski prvak. Imaju zaista spektakularne košarkaše od kojih se očekuje dosta u budućnosti, a već prvi izazov su Olimpijske igre u Parizu.

Ipak, navijači ove selekcije ne vesele se previše nastupu u Parizu. Razlog je to što još uvijek ne znaju hoće li se oni najbolji odazvati pozivu selektora Svetislava Pešića.

Najveći upitnik je naravno iznad imena Nikole Jokića. Zvijezda Denver Nuggetsa iza sebe ima još jednu tešku sezonu koja će, kako stvari stoje, potrajati još barem mjesec dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi