CSKA savladala Crvenu zvezdu i povela u seriji sa 1:0
Foto: EPA

TOP 8 Eurolige

CSKA savladala Crvenu zvezdu i povela u seriji sa 1:0

Utakmicom između CSKA i Crvene zvezde započela je TOP 8 faza košarkaške Eurolige.

Iako su gosti iz Beograda pružili dobar otpor favorizovanom protivniku, Moskovljani su na svom parketu došli do očekivane pobjede rezultatom 84:74.

Zvezda je dobro otvorila meč i na startu povela sa 9:2, ali je CSKA od tog trenutka započela gospodariti terenom. Ruski tim je nakon prve četvrtine imao vodstvo od 25:20, a na odmor se otišlo pri rezultatu 44:40. 

U nastavku utakmice, CSKA je uspostavila svoj ritam i povećavala svoju prednost. Teodosić i društvo su na kraju slavili sa 84:74 i poveli sa 1:0 u seriji.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je pomenuti Miloš Teodosić sa 23 poena, a Kyle Hines je postigao dva poena manje. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Naredni meč ova dva tima igra se u četvrtak, ponovo u Moskvi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi