CSKA siguran protiv Baskonie
CSKA se plasirao na final-four Eurolige

Tim iz Moskve upisao sigurnu pobjedu te plasirao se na final-four

CSKA siguran protiv Baskonie

E. Dindić

U četvrtom susretu play-offa Eurolige sastali su se Baskonia i CSKA iz Moskve. U jednom dramatičnom susretu slavili su gosti rezultatom 92:83. 

Prvi period igra se uglavnom koš za koš, da bi pred kraj susreta bolje se snašla domaća ekipa te nakon uvodnih 10 minuta ma prednost od 22:20. Drugi period sličan kao prvi, mnogo bolja igra Baskonije koja i ovaj period osvaja rezultatom 26:19. Na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 48:39 u korist domaćeg tima.

Nastavak susreta donosi mnogo bolju igru tima iz Moskve koji treći period dobijaju rezultatom 29:23, te nakon tri perioda igre imaju zaostatak od 71:68.

Četvrti period donosi potpunu dominaciju CSKA koji ovaj period dobija rezultatom 24:12, te na kraju upisuju pobjedu rezultatom 92:83. Ovom pobjedom košarkaši CSKA plasirali su se na fianl-four Eurolige koji se ove godine održava u Vitoriji. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U pobjedničkom sastavu bolji od ostalih bili su Nando De Colo sa 27 poena i Corry Higgins sa 19. Bolji od ostalih u ekipi Baskonije bili su Vincent Poirier sa 21  i Patricio Garino sa 16 poena .

Top Komentari

notadmin
pa ima li smisla ovo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi