CSKA u dramatičnoj završnici bolji od Fenerbahčea

Euroligaški derbi

CSKA u dramatičnoj završnici bolji od Fenerbahčea

Večeras je u Moskvi odigran derbi 28. kola Eurolige. Drugoplasirani CSKA je ugostio lidera tabele ekipu Fenerbahčea i slavio sa 70:68.

Viđena je u Moskvi tvrda predstava, malo poena i neizvjesna završnica.

Fenerbahče je bio nešto bolji na otvaranju susreta i prvu dionicu riješio u svoju korist rezultatom 18:14, ali su na poluvremenu prednost imali domaći. U finišu prvog poluvremena je Fenerbahče došao do +8 (najveća prednost jedne ekipe na utakmici), ali je CSKA sjajnom serijom anulirao zaostatak i na odmor otišao prednošću od pola koša, 36:35.

Neizvjesna košarka se gledala i u drugom poluvremenu. CSKA je polovinom treće dionice imao +7, ali se nije uspio odlijepiti. Iako su domaći bili u vodstvu gotovo čitavu treću i četvrtinu četvrtinu, Fener je bio uvijek bio blizu.

Gosti su tri minute prije kraja uspjeli izjednačiti na 59:59 poenima Veselog sa linije za slobodna bacanja, baš kao i 50 sekundi do kraja kada je bilo 65:65. Ipak, Cory Higgins je pogodio trojku za vodstvo CSKA od 68:65 25 sekundi prije kraja, a ovi poeni su se pokazali ključnima za pobjedu domaćih. Inače, Higgins je odigrao sjajno u posljednjim minutama.

Pobjedu CSKA je potvrdio Clyburn poenima sa linije za slobodna bacanja, dok je Sloukas sa zvukom sirene uspio samo postaviti konačnih 70:68.

Najefikasniji u pobjedu CSKA je bio Clyburn sa 16 poena, dok je poen manje ubacio Higgins.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Fenera se istakao Nikola Kalinić sa 17 poena. Dixon je ubacio dva manje.

Inače, i CSKA i Fener su ranije osigurali Top 8, dok sada Moskovljani imaju dvije pobjede manje u odnosu Fenerbahče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi