Na računu 100 miliona, ali sreće ni na vidiku: "Usamljen sam, tipkam na forumu, nemam život..."
NBA zvijezda Damian Lillard iskreno priznaje (Foto: Instagram)

Damian Lillard priznao javno

Na računu 100 miliona, ali sreće ni na vidiku: "Usamljen sam, tipkam na forumu, nemam život..."

Midhat Šljivak

Damian Lillard je nakon 11 godina napustio Portland Trail Blazerse i u septembru prošle godine je postao član Milwaukee Bucksa. Odlazak iz Oregona promijenio je život NBA zvijezde koji javno priznaje da je usamljen.

Damian Lillard na računu ima 100 miliona dolara, ali njima ne može kupiti sreću u Milwaukeeju. Nedostaju mu prijatelji i porodica koji su ostali u Portlandu, gdje je od 2012. godine gradio život i karijeru.

33-godišnjak je javno priznao da mu je u Milwaukeeju zaista loše. Trening i kuća su jedino za što trenutno zna i ne pomaže ni činjenica da je toliko bogat da ne zna šta će od novca.

"Odem na trening, pa odmah kući. Gledam boks, igram igrice. Tipkam na bokserskom forumu i molim se da uvijek bude nešto novo", rekao je Lillard i dodaje:

"Ozbiljan sam. Nemam život ovdje, ali to dolazi kada donesete velike odluke. Moraš se suočiti s tim. Ovo je velika promjena", rekao je Lillard.

Oglasi

I ranije je za američke medije govorio da je poprilično usamljen i da mu nedostaje porodica.

"Usamljen sam jer sam navikao da je porodica tu. Moj život je moja porodica. Nakon utakmica bih došao kući i svi bi bili tu, djeca bi me dočekala, mama, brat, rođaci, svi su živjeli kod mene."

"Najbolji prijatelji mi žive u Portlandu. Izlazili smo na večere, dolazili su kod mene, odlazili bismo kod moje mame. Odrastao sam čovjek, ali sam usamljen. Ti ljudi su me ispunjavali", istakao je Lillard.

Ove sezone Lillard je na prosjeku od 24.5 poena po meču, a dodaje 6.8 asistencija i 4.4 skoka po utakmici. Ukupno je u karijeri sjajni bek na prosjeku od 25.2 poena, 6.7 asistencija i 4.2 skokova po utakmici.

Oglasi

Briljirao na All Star meču

Damian Lillard se na All Star meču u Indianapolisu izuzetno dobro zabavljao. Izgledao je veoma oslobođeno.

Osmostruki All Star igrač bio je najkorisniji igrač utakmice zvijezda, te je drugi put zaredom osvojio takmičenje u šutiranju trojki.

S Bucksima je u vrhu Istočne konferencije NBA lige. Tim iz Milwaukeeja je na omjeru od 38-21 i nalaze se na trećem mjestu. Ispred su Cleveland Cavaliersi i Boston Celticsi.

Sigurno je da će ovaj tim pod vodstvom Doca Riversa i s rosterom kojeg imaju biti kandidat za titulu i vidjet ćemo koliko će zaista moći napraviti.

Top Komentari

user1708890612
Nije sreća kad je para puna vreca
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi