Damir Markota se vratio u Cibonu

Rođeni Sarajlija opet u starom jatu

Damir Markota se vratio u Cibonu

Damir Markota danas je i službeno postao novi igrač zagrebačke Cibone. Ova košarkaška ptica selica u nekoliko navrata je nastupila za Vukove s Tuškanca, a s obzirom na godine, vjerojatno se popularni Šveđo vratio završiti karijeru u svom voljenom klubu.

Zločesti dečko hrvatske košarke promijenio je nebrojeno klubova u svojoj živopisnoj karijeri a 2006/2007 zaigrao je u dresu Milwaukee Bucksa iako je veći dio sezone proveo u njihovoj D-league ispostavi Tulsa 66-ersima. 

Zadnju sezonu Markota je u dresu Cedevite upravo protiv Cibone proslavio naslov prvaka hrvatske a narandžasti dres obukao je došavši iz turskog Istanbula BB. Igrao je Markota i za Olimpiju, Žalgiris, Spartak St.Petersburg, Bilbao, Menorcu, Brose, Bešiktaš, ali u pravilu je najbolje partije pružao baš u dresu koji će opet odjenuti u ovoj sezoni.

Jedno vrijeme punio je novinske redove svojim izletima u noćne izlaske i navodnim problemima s kockom, no u poznijim godinama i te priče su napustile ovog momka koji je talentom obećavao mnogo više iako je napravio i više nego respektabilnu karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi